Mensen wees alert… 
Ze zijn nog steeds in Den Helder actief
Klusje laten doen in huis? Ga niet in zee met klussers die diensten aan huis aanbieden.

Regelmatig bezoeken  ons land. Ook in Den Helder zijn ze gesignaleerd. Deze klussers spreken Engels en hebben vaak mensen met een Oost-Europese nationaliteit in dienst. Zij komen langs de deuren en bieden op een opdringerige manier aan om klussen uit te voeren. U kunt bijvoorbeeld denken aan het schoonmaken of renoveren van uw gevel of dak, het ophogen van de oprit of de voortuin en andere tuinwerkzaamheden.

Het werk dat zij doen is meestal slecht van kwaliteit of wordt niet afgemaakt waarna bewoners vaak een veel hogere rekening gepresenteerd krijgen dan was afgesproken. Ook komt het voor dat bewoners bedreigd worden door de klussers.

Wees alert 
De klussers gaan heel uitgekookt te werk. De eerste klus in een wijk maken ze netjes af. Via mond-tot-mond reclame krijgen ze dan nieuwe klanten die ze oplichten. Bewoners worden zelfs bedreigd als ze niet betalen of niet met hen in zee willen. Alleenstaanden of ouderen zijn vooral kwetsbaar voor deze praktijken. De klusjesmannen rijden vaak in busjes met een Brits of Iers kenteken, maar ook. Nederlandse- en of Oost-Europese kentekens komen voor.

Advies
Ga niet in op spontane voorstellen om klusjes op te knappen, van mensen die zich ongevraagd aan de deur presenteren. Betaal zeker ook geen voorschotten. Indien u twijfelt of het over een legitiem bedrijf gaat, vraag hun ondernemingsnummer (BTW-nummer), legitimatiebewijs en een schriftelijke en gedetailleerde offerte.

Neem bij twijfel contact op met de politie
De politie en de gemeente willen deze oplichters aanpakken en heeft daarbij informatie nodig. Wordt u met dergelijke opdringerige personen geconfronteerd of bent u slachtoffer geworden van deze klussers, bel dan direct de politie via tel. 0900-8844. Noteer altijd het signalementen en/of de kentekens van hun auto’s en maak als dat kan foto’s. Als u wordt bedreigd of bij spoed, bel dan direct 112!

Bron: Gemeente Den Helder

Welke buurten zitten wij? klik HIER Regels & Richtlijnen Klik HIERTips: veiligheid Woning & Buurt Klik Hier

There are no comments yet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>