VANDAAG kwam de melding binnen dat er momenteel nogal wat kentekenplaten worden gestolen in de SCHOOTEN ZuidOost

Autobezitters kunnen de kans op diefstal verkleinen door de kentekenplaat stevig te bevestigen. Dat bespaart veel rompslomp, want vervanging van gestolen kentekenplaten is tijdrovend en duur. De aanvraag van een nieuw kentekenbewijs en nieuwe nummerplaten kost zo’n 60 euro. En wie zonder nieuwe kentekenplaten en kentekenbewijs de weg op gaat, riskeert bovendien een boete van.

* Heeft u een tip over gestolen kentekenplaten? Bel dan met het Politie algemeen(0900-8844). Anoniem bellen kan ook naar 0800-7000.

Kentekenplaat goed vastzetten: hoe dan? 
De kans op verlies of diefstal is te verkleinen door de kentekenplaten vast te laten zetten. Veel autobedrijven gebruiken kentekenplaathouders waar de plaat in wordt vastgeklikt. Nadeel is dat de plaat makkelijk lostrilt. Ook in wasstraten verdwijnen zulke platen nogal snel. Bovendien kunnen dieven ze simpel uit de houder wippen en meenemen. De kentekenplaten zijn veiliger te bevestigen door ze – zelf of bij de garage – met schroeven, boutjes of popnagels te fixeren.

Een medewerker van een garage maakt een kentekenplaat vast met popnagels, zodat deze niet eenvoudig van de auto gestolen kan worden.

Welke buurten zitten wij? klik HIER Regels & Richtlijnen Klik HIERTips: veiligheid Woning & Buurt Klik Hier

There are no comments yet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>